WaterpoloWZ&PC D jeugd (<13 jaar) en Dames winnen in Noord Scharwoude

24 maart 2019

Op zaterdag 24 maart wonnen zowel de D jeugd (< 13 jaar) als de Dames in Noord Scharwoude van de Reuring. In beide wedstrijden was WZ&PC de betere ploeg en werd er overtuigend gewonnen.

Bij de D jeugd was WZ&PC duidelijk de betere ploeg. Als de tegenstander al balbezit had, dan was dat voor even; met veel enthousiasme en inzet werd de bal terug veroverd en ging WZ&PC opnieuw in de aanval. Met snelle sprints, goed overspelen en prachtig schoten op doel liepen de jongens en meiden van WZ&PC snel uit. Mooi waren ook de verre en goede passes van keeper, Wout Lamkamp, op zijn weg zwemmende teamgenoten die vervolgens konden scoren. Na het 1ste partje was de stand al 0 – 10. De partjes daarna verdubbelde de eindstand naar 0 – 20 voor WZ&PC.

Bij de Dames werd prima gestart. Na een verre en goede uitworp van keepster Emma Siebel naar Amy Dekker, kon zij Marjolein Gilham aanspelen die de 0 – 1 scoorde. Ook de 0 – 2, het 2e doelpunt van Marjolein, was na een prachtige pass van dezelfde Amy Dekker. De 0 – 3 was een fraaie intikbal van de goed doorzwemmende Bodine.

Het 2e partje wist de Reuring na een overtal situatie de 1 – 3 te maken. Maar de vrouw in vorm was Marjolein Gilham, vrijwel elk schot van haar hand was raak. Zijn scoorde dit partje haar 3e en 4e doelpunt en bracht de stand op 1 – 5.

Maar verdedigend ging het vandaag ook goed: de Reuring kreeg vrijwel geen kans. Vanwege het smalle en moeilijk te bespelen bad, was de tactiek vooraf pressing eigen helft en spelend op de counter. Al in het 1ste partje werd omgeschakeld naar pressing over het hele veld, iets waar de Reuring geen raad mee wist.

Het 3e partje scoorde Amy Dekker voor WZ&PC met een strak schot de 1 – 6 na prima uitgespeelde overtal situatie. Na de 5e van Marjolein en een mooi doelpunt van Lissette van Gemeren stond het na het 3e partje 1 – 8 voor WZ&PC. Met deze stand op het bord was de wedstrijd gespeeld.

Het 4e partje werd de wedstrijd rustig uitgespeeld door WZ&PC. De Reuring wist nog 2 keer te scoren waarmee de eindstand 3 – 8 was.

Twee sportieve en spannende wedstrijden waarin WZ&PC duidelijk de betere ploeg was, zeker als je kijkt naar de uitslagen. Maar als ik kijk naar de spelers en speelsters, zag ik twee enthousiaste en goed spelende teams die dik verdiend hebben gewonnen. De 6 punten gingen terecht mee naar huis.

Huub Döderlein de Win

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by