WaterpoloDe Waterpoloweek, Week 22

24 maart 2019

Het was weer een vol weekend met waterpolo plezier. Op de zaterdag speelden alle teams, het waren weer zeer spannende wedstrijden. Op zondag was er een waterpolo clinic voor de jeugdspelers in ons eigen bad.

Waterpolo Clinic door Gianluca Sattolo en Jesse Koopman

Op zondag 17 maart verzamelde een groep enthousiaste jeugdspelers in het Leeghwaterbad. Vanuit verschillende verenigingen waren zij samen gekomen voor de clinic: ´´Train and Play as an Professional´´. De clinic werd gegeven door zowel nationaal als internationale grootheden in het waterpolo. De Italiaanse oud-international Gianluca Sattolo, momenteel trainer van de Ham H1 en de Dames NL, wist op een kalme manier zijn uitleg te geven over verschillende technieken van het waterpolo. Daarnaast was er ook Jesse Koopman die bekend is van Team NL en is speler in het buitenland. Jesse legde aan de hand van voorbeelden in het water uit hoe de technieken uitgevoerd moesten worden.

Vooraf aan de praktijk in het bad, kregen de deelnemers een korte presentatie over hoe het is om een professional te zijn en wat er voor nodig is om dit te worden. Na de motiverende introductie gingen de 30 kinderen aan het werk. Waar normaal gesproken de kinderen 6-8 banen moeten inzwemmen, waren dat er nu 10. De toon was gezet.

Er waren enkele zwemtechnieken die ´Luca´ Sattolo wilde benadrukken. De houding in het water, erg belangrijk. Het verplaatsen door het water, erg belangrijk. En het maken van dreigbewegingen om zodoende de keeper en de verdediger te passeren. Tijdens de wekelijkse trainingen stuiteren de kinderen alle kanten op, maar nu, wanneer er iets uitgelegd moest worden luisterde iedereen aandachtig mee. Ook de 7 deelnemende spelers van WZ&PC Purmerend.

Het was voor de spelers leuk om te zien hoe Jesse Koopman zonder enige moeite tot aan zijn zwembroek uit het water sprong om de bal uit de lucht te vangen. Ook de meegereisde trainers hebben veel bijgeleerd tijdens de 2 uur durende clinic. Op het einde deden zij het spel ´lat raken´, wie de lat 3 keer wist te raken was de winnaar. Uiteindelijk waren het er 2 die dit haalden. Zoals Jesse ook als laatste vertelde, als je eenmaal iets hebt geoefend, betekend dit niet gelijk dat je dit beheerst. Juist het vele malen oefenen zorgt ervoor dat je er steeds beter in wordt! 

Agenda

 • De training van zondagochtend 14 april, 8-9uur, wordt verplaatst naar woensdagavond 10 april van 18-19uur. Voor de CG dus een dubbele training op woensdag 10 april.
 • Donderdag 18 april: Heren Uitje in Amsterdam.
 • Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019: Jeugdwaterpolokamp voor de E, D en C spelers. Er zijn al veel aanmeldingen en betalingen binnen maar er is nog plaats.
 • Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019: Het 40e Moby Dick waterpolotoernooi voor de Dames en de Heren.

KNZB-Agenda:

 • Zaterdag 23-3-2019: Techniekclinic in combinatie met Voeding.
 • Woensdag 27-3-2019 van 18.30 – 22.00 uur organiseert  Sportgrowtalent in het KNZB bad in Zeist een bijscholing over het juist  technisch uitvoeren van de zwemslagen.

Uitslagen van het afgelopen weekend

 • EG1<11: WZ&PC – AquaWaarD   0 – 0
 • DG1<13: KZC  –  WZ&PC   2 – 8
 • CG1<15: WZ&PC – MSV-Zeemacht  4 – 5
 • BJ1<17: WZ&PC – MSV-Zeemacht  2 – 15
 • Dames 1: Oceanus 2 – WZ&PC   6 – 6
 • Heren 2: Oceanus 4 – WZ&PC   3 – 6
 • Heren 1: De Waterwolf – WZ&PC  10 – 2

Wedstrijdverslagen van het afgelopen weekend

Oceanus –WZPC Dames

Dit keer een vroege uitwedstrijd voor de Dames van WZ&PC. De eerste periode van WZ&PC begon sterk. De dames zwommen sterk en wisten kansen te creëren. Door goed doorzwemmen op de keeper van Bodine Heins, kreeg zij een strafworp mee. Deze werd goed benut door Roos Bolland. Buiten de 5-meter kreeg Karin Döderlein de Win een vrije worp mee ze schoot de bal in 1 keer op doel en zette de stand op 0-2. Helaas maakte Oceanus in de eerste periode de aansluitingstreffer. De tweede periode verliep gelijk op maar WZ&PC wist de voorsprong vast te houden. Door doelpunten van Lise Dekker, zij zwom zich prima vrij en kon aangespeeld worden en door Caroline Haan, zij verraste de keepster met een boogbal. In de derde periode liepen we zelfs uit naar 4-6. Tijdens deze periode werd er door WZ&PC goed samengespeeld. Er werd goed vrij gezwommen. Goed overgenomen, mooie combinaties kwamen er uit naar voren. De keepster Karin Doderlein de Win keerde een schot op doel. Zij speelde de bal direct naar voren naar Caroline Haan. Zij passte de bal door naar Merel Tromp die de bal hard schoot in de korte hoek. Marjolein Giliam zette de stand op 4-6. We konden nog verder uitlopen door een paar 100% kansen maar die gingen er helaas niet in. De vierde periode ging weer gelijk op. Door een
uitsluiting van Amy Dekker, kon Oceanus de aansluitingstreffer maken. Hierdoor kreeg Oceanus het gevoel dat zij wellicht nog een puntje of meer konden pakken. Ze schoten van ver maar de keepster kon de bal tegenhouden. In de laatste minuut wist Oceanus nog te scoren en zette de eindstand op  6-6. De dames van WZ&PC hebben al met al goed samengespeeld als een team! Karin

Heren 1

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by