Geen categorieWaterpoloWZ&PC DG1 wint bij thriller tegen De Zaan

10 november 2019

Zaterdag 9 november was het de dag voor de D1 van de wedstrijd tegen De Zaan! Een wedstrijd die altijd extra spannend is omdat de teams elkaar goed kennen en we beiden erg graag van elkaar willen winnen.

De wedstrijd begon al bij het binnenkomen van het zwembad. Zowel WZ&PC als De Zaan gingen serieus aan de slag met voorbespreken, inzwaaien en inzwemmen.

Toen was er het startsein en was de wedstrijd begonnen. Beide teams gingen er meteen vol in en er werd hard en stevig aangevallen en verdedigd. De Zaan was in de eerste part iets scherper en scoorde de eerste twee doelpunten 2 – 0. 

Toen begon het wat spannend te worden. We zouden toch niet ingemaakt worden door De Zaan? De tweede part kwam WZ&PC op kracht en kreeg De Zaan weinig kansen meer op doel. Toch was er dat ene onbewaakte moment van een doorgebroken speler die van achter werd gehinderd: 5 Meter Bal!
Dit bleek het keerpunt van de wedstrijd te worden. Thymon ging klaar liggen, De Zaan legde aan, schoot en Thymon sprong als een dolfijn uit het water en stopte de 5 meter!!!

thymon stopt 5 meter

Dit is het moment waar WZ&PC op heeft gewacht. Vanaf de derde periode neemt WZ&PC het initiatief en maakt Alexander gebruikt van zijn snelheid en de nieuwe regels. Hij zwemt razendsnel naar voren, krijgt de bal en wordt gehinderd. Ook voor ons een 5 meter, die Alexander cool en knalhard inschiet. Een paar minuten later herhaalt hij dat nog een keer en toen stond het ineens 2-2. En omdat dat prima blijkt te werken nog een keer en scoort Alexander voor de derde keer heel koel een 5 meter bal die hij zelf heeft georganiseerd. 

Toen werd het wel erg spannend. We staan voor! Dan is het moment dat Luca zijn kunsten laat zien en een prachtige backhand maakt en de stand op 2-4 zet. Nu beginnen we toch ineens in de winst te geloven nadat we van een 2-0 achterstand hebben teruggevochten.

Maar De Zaan kan ook wel waterpoloën en vecht terug. Het wordt ping-pongen met de stand: 3-4, dan weer 4-4. Oeeiiiiiii……… De spanning is te snijden in het veld, bij de coaches en de overvolle tribune.

Divera scoort en geeft weer hoop met een mooi schot en we staan weer voor. Dat wordt snel weer door De Zaan rechtgezet met een 5 meter bal: 5-5.

De vermoeidheid begint mee te spelen en alle spelers gaan met rode hoofdjes voor de laatste krachtinspanning. Beide teams vechten voor wat ze waard zijn. De dekking bij WZ&PC met Anna, Jasmijn en Tessy is prima op orde en Thijs heeft al de hele wedstrijd de spelverdeling goed voor elkaar. WZ&PC lijkt toch meer conditie te hebben en krijgt meer controle en balbezit.

Dan komt het einde van de wedstrijd in zicht. Luca krijgt de bal in een moeilijke hoek en laat zien dat hij weet hoe hij een bal in het doel kan krijgen en scoort prachtig: 5-6!

Nog een paar seconden te gaan waar bij De Zaan probeert controle te krijgen, maar het is gedaan. Gewonnen tegen de De Zaan met een prachtige, zenuwslopende wedstrijd. Wat een feest en deze wedstrijden maken het het spelletje wel weer erg mooi.

 

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by