WaterpoloZaterdag 12 oktober 2019, een historisch moment voor Waterpolo van WZ&PC.

17 oktober 2019

Voor het eerst sinds het bestaan van WZ&PC zijn er twee damesteams! Een groep van 21 dames verdeeld over twee teams. Er is een sportieve ambitie maar wel met als basis een goede sfeer. De opkomst bij de trainingen is net als vorig jaar goed. Alles bij elkaar goede vooruitzichten voor de toekomst van dameswaterpolo binnen WZ&PC.

Beide teams komen dit seizoen in dezelfde competitie uit. Op 12 oktober was dames 2 de thuisploeg en Dames 1 ging als bezoeker van start ?

Beide teams  een mix van jong en ervaren spelers, maar al snel nam Dames 1 het heft in handen door sneller te schakelen en slimmer te spelen. Dames 1 had een nieuwe keepster Ruby Sibbing, waardoor Karin Döderlein de Win als spelverdeler kon optreden. Hierdoor kwamen Suzanne Blom, Amy Dekker, Merel Tromp, Marjolein Giliam en Caroline Haan veel in scoringspositie. Samen met Marja Karhof en Bodine Heins hield Karin Döderlein de Win, achter de boel dicht. De keepster Ruby pakte nog een paar mooie ballen uit het doel.

Toch wist Dames 2 ook hun doelpunten mee te pakken. Door van hun kant ook goed samenspel konden Roos Bolland, Sophie van Alen en Lisa van den Hoven hun doelpunten maken. Mariska van de Luur en Marleen Oortwijn zorgen er voor dat zij in de verdediging hun mannetje konden staan. Lise Dekker heeft het haar zus Amy Dekker ook moeilijk gemaakt, maar dit geldt ook andersom. Een mooie strijd om te zien van de kant.

We hebben een super mooie wedstrijd laten zien aan de toeschouwers. Het spel was snel van beide kanten. De omschakeling ging goed. Beide teams hielden zich niet in. De uitslag van deze avond was 3-13 in het voordeel van Dames 1.

We hopen dat we verder door kunnen groeien naar een nog grotere stabiele damesgroep. En uiteraard dat er in de toekomst dat nog meer dames bij WZ&PC komen waterpoloën.

wedstrijd
Dames 1 tegen Dames 2

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by