WaterpoloWeer winst voor de dames van WZ&PC!

8 april 2019

De laatste uitwedstrijd van dames WZ&PC ging naar DWT Haarlem. Een compleet en volledig team met 7 speelsters en 6 wissels, het maximum van 13 speelster. Twee dames waren nog aanwezig als supporters.

Voor de wedstrijd heeft de coach Huub Döderlein de Win aangegeven dat hij met 3 punten naar huis wilde. WZ&PC kreeg de opdracht om veel te zwemmen aangezien we de doelpunten al zwemmende hebben gemaakt.

De eerste periode wist DWT al snel te scoren. Vlak daarna kreeg WZ&PC een man meer situatie maar deze wist WZ&PC niet te benutten. Vlak daarna maakte Merel Tromp de aansluitingstreffer. De eerste periode eindige in 1-1.

De tweede periode was een periode van uitsluitingen. Merel Tromp kreeg een uitsluiting maar dit werd door goed op te stellen door WZ&PC niet verzilverd door DWT. Maar dit was wederzijds. Twee uitsluitingen van DWT maar deze werden niet benut door WZ&PC. In een moment van niet opletten scoorde DTW nog de 2-1.

De coach was niet tevreden en gaf aan dat we ons niet hielden aan de afspraak van meer zwemmen, meer bewegen in het water. Door een uitsluiting van DWT hield WZ&PC het hoofd koel en kon Marloes Springen vanuit de tweede lijn scoren, een fraai schot in de rechter bovenhoek. Daarna begon het meer te lopen bij WZ&PC. Door een snelle uitgooi van Karin Döderlein de Win naar Marloes Springer, die zag dat Roos Bolland zich vrij had gezwommen, kon Roos Bolland deze aanval mooi afmaken, 2-3.

In de vierde periode kwam WZ&PC meer toe aan aanvallen. WZ&PC kreeg een paar mooie kansen maar deze werden helaas niet verzilverd. Door een paar reddingen van Karin Döderlein de Win zonk bij DWT de moed in de schoenen. Lisette van Gemeren zette de score op 2-4 door zich goed vrij te zwemmen. In de laatste minuut wist DWT door een hard, hoog afstand schot de eindstand te zetten op 3-4. De 3 punten gaan weer mee naar Purmerend en de coach was tevreden.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd. Een sterke tegenstander waar eerder dit seizoen nipt van werd verloren. Het belooft een spannender wedstrijd te worden. Dus kom allemaal kijken.

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by