WaterpoloRegionale Trainingscentra (RTC) in Zaandam

6 februari 2019

Op dinsdagochtend 22 januari jl.  heeft oud Dames Bondscoach Paul Metz een gasttraining gegeven bij het Regionale Trainingscentra (RTC) in Zaandam. WZ&PC ontving een uitnodiging om deze training bij te wonen  en de aanpak van Paul Metz  te ervaren. Een aantal trainers hebben gebruik gemaakt van de uitnodiging.

Naast de door de KNZB erkende Regionale Waterpolo Scholen (RWPS) werken ook het RTC – net als de nationale jeugdselecties – volgens het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo (MOW). Hiermee wordt geborgd dat door het hele land op een gelijke wijze training wordt ge even.

De aanpak van de KNVB middels de RWPS-en en RTC’s sluit aan bij de ambitie en het streven binnen WZ&PC om de waterpolo trainers te ondersteunen bij het samenstellen van een op de leeftijdsgroep en speelniveau afgestemde trainingen. Aansluiting op de leerlijnen van de MOW van KNZB zou daarbij ideaal zijn.

Namens WZ&PC hebben Raymond Boer en Huub Doderlein de Win de gasttraining (van 7.30 tot 9.00) bijgewoond.

De nadruk van de training lag op de tegenaanval en het verdedigen van de tegenaanval. Na zwem en techniek oefeningen werd in de oefenvormen toegewerkt naar een eindpartij met een man meer en minder situatie. Na de training hebben Paul Metz en Ivar van den Dobbelsteen (trainer RTC/RWPS) nogmaals de KNZB aanpak kort persoonlijk toegelicht.

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by