WedstrijdafdelingNieuwe hoofdtrainer WZ

25 juli 2022

Beste zwemmers,

Als het goed is zijn jullie net als wij aan het genieten van een welverdiende vakantie! Op de achtergrond zijn we nog wel druk bezig met de vereniging, daarom hebben we goed nieuws voor de start van het nieuwe seizoen waar we trots op zijn. We hebben een nieuwe hoofdtrainer en zijn naam is Christiaan Broodman!!

Beste zwemmers en hun supporters,

Vanaf 1 augustus ben ik de nieuwe hoofdtrainer bij WZ&PC in Purmerend. Op achtjarige leeftijd ben ik zelf met wedstrijdzwemmen bij Oude Veer in Anna Paulowna begonnen. Opgroeiende in een ‘echte’ zwemfamilie waar mijn zus en ik zwommen en mijn ouders verschillende vrijwilligerstaken binnen de zwemvereniging hadden.

Het belangrijkste van wat ik toen heb geleerd is dat je er vooral plezier in moet hebben en daarbij ieder op zijn eigen niveau mag presteren. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je daarbinnen moet streven naar het maximale, want dat is sport!
Wat meer informatie over mijzelf: Ik ben opgegroeid in Breezand, in de kop van noord Holland, en ben via wat omzwervingen nu woonachtig in Amsterdam. Wat betreft muziek ben ik liefhebber van De Dijk tot aan AC/DC tot aan ‘iets’ uit Volendam. Werkzaam ben ik als Enterprise Architect (soort IT architect) bij Royal FloraHolland (bloemenveilingen) en één dag per week als docent bij InHolland in Alkmaar. Als ik niet met zwemmen bezig ben drink ik graag een biertje met mijn vrienden (of ga lekker uit eten).
Daarnaast bemoei ik mij in Amsterdam met het zwem-sportbeleid en nieuwe zwembaden, dat wat mij betreft in onze regio nog ver onder de maat is…

Na wereldwijd als IT-consultant gewerkt te mogen hebben heb ik ongeveer 15 jaar terug de zwemsport weer omarmt. Eerst recreatief maar later ook weer fanatieker met in 2019 als hoogtepunt een 3de plaats op het NK marathonzwemmen.

Parallel daaraan ben ik begonnen met training geven. Hiervoor heb ik de de cursussen Zwemtrainer 2, en Zwemtrainer 3 gedaan. Nu is het mijn ambitie om Zwemtrainer 4 te doen. Ik ben begonnen met training geven aan een Masters zwemploeg in Den Haag, daarna in Amsterdam aan de jongste jeugd, borstcrawlles aan senioren en de afgelopen twee jaar ook aan de Jeugd en Senioren B Selectie van zwemvereniging Het Y.
Waarbij ik nog steeds het plezier hebben, en op je eigen niveau presteren het belangrijkste vind. Dit bereik je mijns inziens door samen met een leuke groep mensen elke dag iets beter probeert te worden.

Ik vind het leuk en uitdagend dat ik dit vanaf nu bij WZ&PC voort mag zetten. In de komende weken wil ik daarom met zoveel mogelijk mensen kennis maken om van iedereen te begrijpen wanneer hij of zij plezier heeft in het wedstrijdzwemmen!
Ik zie en spreek jullie in de komende weken!

met Sportieve groet,
Christian

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by