WaterpoloDames WZ&PC verliezen nipt hun laatste wedstrijd

14 april 2019

WZ&PC – VZV   4 – 5

De laatste wedstrijd van het seizoen is met 1 doelpunt verschil verloren, deze week kaapte VZV drie punten weg uit Purmerend.

Voor de wedstrijd was iedereen positief gestemd. Ging de uitwedstrijd nog met 8 – 6 verloren, de thuiswedstrijd kon worden gewonnen. Dat gevoel leefde na de wedstrijden en trainingen van afgelopen weken.

Maar de start was er niet naar.  De dames van VZV waren scherper dan de dames van WZ&PC. Als team stond het verdedigend niet goed genoeg. Aanvallend creëerden de dames te weinig kansen, het spel was te statisch. Tegen VZV, een team dat fel speelde en duidelijk de grenzen van het toelaatbare opzocht, werd het moeilijk.  Dit duurde twee partjes. Hierin wist VZV vijf keer te scoren, waarvan twee keer uit een man meer situatie. Roos Bolland wist 1 keer te scoren waardoor het na twee partjes al 1 – 5 stond.

Hoe anders ging het de laatste twee partjes, grote klasse hoe de dames terug kwamen!  Karin en Emma wisselden voor begin van het 3e partje van cap. Het was Emma die uit een man meer situatie met een mooi schot in de linkerhoek de 2 – 5 scoorde. Even later, na weer een man meer situatie, deed Mara hetzelfde vanaf rechts: met een mooi diagonaal schot bracht ze de stand op 3 – 5.

Sportief kwam VZV daarna niet meer terug in de wedstrijd. Wel lieten zij zich steeds meer van hun slechtste kant zien. Waterpolo is een fysieke sport, vasthouden oké maar knijpen, schoppen en zelfs boven water slaan (!) gaat echt te ver. Het duurde even voordat de scheidrechters dit allemaal goed door hadden. De dames van WZ&PC speelden echter echt goed. Verdedigend en keepend ging het prima. Er waren veel kansen door zwemmende acties en mooie passes van o.a. Amy Dekker en Marloes Springer.  Een knallend schot van Emma op de kruising, een toegekende 5 meter naast en ballen over. Maar de bal wilde er niet in. Op grond van de inzet en spel zou het dik verdiend zijn geweest als WZ&PC nog een paar keer had gescoord. Er werd nog 1x gescoord., het was Caroline die op fraaie wijze de eindstand van 4 – 5 op het scorebord zette.

ONZE SPONSOREN

https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/zwemexpert.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/banner_WK_Catering_6.png

Sponsor
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/concordia.png
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/03/biercafe_koe.png
KNZB
https://wzpc.nl/wp-content/uploads/2019/06/logo.png
carwashplus

KOM OOK ZWEMMEN BIJ WZ&PC PURMEREND!

WZ&PC PURMEREND

ANNO 1923

HET ZWEMBAD

Leeghwaterbad
Leeghwaterpark 1
1445RA Purmerend

AANGESLOTEN BIJ

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Powered by