Swimkick

Een goede techniek is de basis voor goed kunnen zwemmen. Dit is een mooie opstap voor jonge kinderen als voorbereiding naar het wedstrijdzwemmen.

Dit techniekplan heet de Swimkick Techniek School. Als je de techniek
van een slag goed beheerst, zwem je af voor een certificaat. Heb jij van de vlinderslag, rugslag, schoolslag, borstcrawl en het starten de certificaten behaald; dan ben je een echte SwimKick Techniekkanjer en zwem je af voor het Swimkick diploma.

Bij WZ&PC Purmerend is gekozen om ongeveer 10 weken te besteden aan één slag en van die slag de techniek aan te leren. Na ongeveer 10 weken zwemmen we af en ontvang je het bijbehorende certificaat.

Swimkick zwemt op dinsdag en vrijdag van 18:00-18:40 uur.

De (gediplomeerde) trainers langs de kant zijn allen ervaren zwemmers en vinden het leuk om jonge zwemmers de techniek aan te leren. Daarnaast worden er ook wedstrijden georganiseerd (optioneel), waarbij je jezelf kan meten met je leeftijdgenoten.

Ben je klaar met de Swimkick Techniek School dan kan je binnen WZ&PC Purmerend blijven zwemmen.

Het logische vervolg is dat je dan aansluit bij de wedstrijdafdeling, maar mocht je dat toch niet zien zitten of de trainers adviseren dat een andere tak van de zwemsport beter bij je past, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden binnen WZ&PC Purmerend.

Wij vragen u flippers/zoomers aan te schaffen. Deze heeft je kind nodig tijdens de trainingen.

Voor meer informatie: recreatief@wzpc.nl